Vakantie in Zagreb

Hoofdstad van Kroatië

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en met bijna een miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Zagreb is een mooie en gezellige stad, met veel leuke winkels en boetiekjes, mooie parken en statige gebouwen.Weer en klimaat

In de winter liggen de temperaturen in Zagreb rond het vriespunt, in de zomermaanden gemiddeld net boven de 20°C. De laatste twee weken van mei zijn vaak erg warm, met regelmatig temperaturen boven de 30°C.


Vliegveld

Het vliegveld van Zagreb, Zagreb Airport, staat ook bekend onder de naam Pleso Airport. Het is de grootste en belangrijkste luchthaven van Kroatië. Zagreb Airport ligt op ongeveer 15km van het centrum van de stad.


Openbaar vervoer

Zagreb heeft een uitgebreid OV-netwerk met treinen, bussen, trams en sneltrams. Taxi's zijn, vergeleken met andere Kroatische steden, wat aan de prijzige kant.


Bezienswaardigheden

Het oude centrum van de stad heet ook wel het Kaptol. Blikvangers zijn onder andere de Kathedraal van Zagreb en het Kroatisch Nationaal Theater. In Zagreb  vind je een aantal boeiende musea, waaronder het Archeologisch Musem en het Mimara Museum.  Aan het St. Marcusplein vind je de 13e-eeuwe St. Marcuskerk. De Ilica is een lange, drukke, maar ook zeer gezellige winkelstraat.

Tips Op vakantie in Zagreb