Vakantie in Dubrovnik

Parel van de Adriatische Zee

De havenstad Dubrovnik ligt in het uiterste zuiden van Kroatie en is één van de mooiste steden aan de Adriatische kust. Volgens lokale folklore werd de stad ergens rond 700 na Chr. gesticht, maar archeologiscfhe vondsten tonen aan dat de stad al veel langer moet bestaan. Het prachtige, volledig ommuurde oude centrum van de stad heeft een plek op de werelderfgoedlijst van de Unesco.Weer en klimaat

Dubrovnik heeft een mediterraan klimaat. In de winter is het er gemiddeld zo'n 10°C, in de zomer rond de 25°C. In de wintermaanden waait er vaak een snijdend koude wind, die Bora wordt genoemd.


Vliegveld

Het vliegveld van Dubrovnik, Dubrovnik Airport, is de derde luchthaven van het land. Het ligt op ongeveer 15km van het centrum van de stad.


Openbaar vervoer

Dubrovnik heeft geen treinstation. Het openbaar vervoer vindt voornamelijk plaats met bussen. Ook zijn er veerdiensten naar de eilanden en naar het Italiaanse Bari.


Bezienswaardigheden

Het oude centrum van de stad is werkelijk een parel aan de Adriatische Zee. De oude muren zijn het symbool van de stad. Opvallend is de dikke Minceta-toren die over de stad uitziet. De Stradum of Placa is een fraaie straat met veel barretjes en restaurants. De Grote Onofrio-fontein is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Tips Op vakantie in Dubrovnik