Campingland Kroatië

Nummer één campingland

Wat weinig mensen weten, is dat Kroatië wordt gezien als nummer 1 campingland van Europa. Kroatië met haar vele eilandjes, kusten en natuur is perfect voor een rustgevende vakantie met de tent, camper of caravan. Ruim een derde van de vakantiegangers in Kroatië zijn kampeerders.


Natuur

Er zijn verschillende factoren waarom vakantiegangers graag kamperen in Kroatië. Een van de belangrijkste redenen is de natuur. Kroatië heeft prachtige groene gebieden en heeft verschillende mooie kusten wat kamperen erg fijn maakt. Er staan voornamelijk veel campings langs de Adriatische kust. Daarnaast zijn er ook een aantal campingplekken te vinden op eilandjes en naast privé meertjes.


Populaire kampeergebieden

De meeste campings zijn te vinden langs de kusten, dichtbij het strand. Het strand is te voet makkelijk bereikbaar. Daarom is het gebied Dalmatië erg in trek. Hier is de mooiste natuur te vinden en kan je op de meest prachtige stranden liggen. Daarnaast zijn Istië en Kvarner populaire plekken. Hier zijn de beste faciliteiten en campings van de beste kwaliteit.


Vriendelijkheid

Een reden waarom mensen graag terugkeren naar Kroatië, is de vriendelijkheid van de Kroaten. De inwoners zijn erg gastvrij en zij zullen je altijd helpen wanneer je met de kaart op zoek bent naar een straat. Je zal niet de eerste zijn die uitgenodigd wordt voor een hapje eten met de familie.


Verboden

Het is uiterst verboden om buiten campings te kamperen. De natuur doet je vaak verleiden om de tent midden in het bos op te bouwen, maar dit is helaas niet mogelijk. Er zijn veel boswachters die dit goed in de gaten houden.

Houd je van natuur, rust en prachtige stranden? Dan is Kroatië de perfecte vakantie met het gezin of alleen met je partner. Kroatië staat overigens ook bekend om de vele naturisten campings en stranden. Mocht je daar interesse in hebben.

Tips Campingland Kroatië