Bestemming Kroatië

Een veelzijdig vakantieland

Kroatië is een steeds populairder wordende vakantiebestemming. Steeds meer Nederlanders kiezen voor Kroatië als de plek waar ze de zomervakantie doorbrengen. En zo raar is dat niet, want Kroatië is een heerlijk vakantieland, waar henoeg te beleven valt op het gebied van natuur, cultuur en natuurlijk zon, zee en strand. Denk je aan bestemming Kroatië voor je zomervakantie, lees dan vooral even verder!


Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch, een slavische taal die helaas niet zo makkelijk te leren is. Gelukkig spreken veel mensen, met name de jongere generaties, een aardig woordje Engels, vooral in hotels en op de plekken waar veel toeristen komen.


Valuta en prijzen

Kroatië maakt geen deel uit van de Europese Monetaire Unie, en heeft dus (nog) zijn eigen valuta: de Kuna (afgekort: HRK). Eén Euro is ongeveer 7,5 Kuna. De prijzen van alledaagse boodschappen, restaurants en alcohol zijn vergelijkbaar met die in de rest van Europa.


Heel verschillende landschappen

Kroatië ligt in het zuidoosten van Europa, en heeft een vorm die wel wat aan een hoefijzer doet denken. De linkerpoot van het hoefijzer ligt aan de kust, en kenmerkt zich door laagland, prachtige stranden en vele eilanden en eilandjes. Het doet wel wat denken aan Italië. Heel anders dan de landschappen in de andere poot, die hoger gelegen en veel woester zijn, met dichte bossen, flinke bergen en prachtige meren.


Tip: Plitvice Nationaal Park

In het binnenland van Kroatië ligt het beroemde Nationaal Park Plitvice. In het park vind je  verschillende turquoise gekleurde meren, die omringt worden door watervallen, bergen en bossen. In en rond de meren liggen natuurlijk gevormde dammen uit kalksteen. Het park wordt gezien als één van de mooiste plekken in Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het al sinds 1979 een plek heeft op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.


Tip: Dubrovnik

In het uiterste zuiiden van Kroatië vind je de prachtige stad Dubrovnik. Dubrovnik wordt alom als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en daarom ook wel de 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. Net als het Plitvice Nationaal Park staat de stad dan ook vermeld op Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Tips Bestemming Kroatie